Hvorfor skal man give magnesium til heste?

Magnesium til heste

Magnesium er en væsentlig bestandel af hestens knogler og tænder samt har stor betydning for mange enzymrelaterede processer i kroppen.

På grund af magnesiums rolle i nervesystemet virker fodertilskud med magnesium til heste ofte beroligende.

Heste som er stressede eller arbejder hårdt har større behov for magnesium

Hårdtarbejdende eller stressede heste har et større behov for magnesium, da de som oftest får mere korn end andre heste for at imødekomme deres behov for energi. Samtidig får disse heste ofte mindre hø og kortere tid på græsmarker. Eftersom korn ikke har så højt et indhold af magnesium, hvorimod hø og græs ofte har et højt indhold af magnesium, kommer disse hårdtarbejdende eller stressede heste lettere i underskud end andre heste.

Mangel på magnesium forårsager:

  • Nervøsitet
  • Muskel-sitren
  • Skader på hjerte og muskler
  • Forøgelse af dybden og frekvensen af vejrtrækning
  • Kollaps
  • Krampagtig padlen med benene
  • Af og til død

60% af den magnesium, som findes i en hest, findes i knoglerne sammen med calcium og fosfor. Denne magnesium kan fungere som et depot for hesten. Muligheden for at trække på magnesiumreserverne i knoglerne falder med alderen. Voksne heste kan kun trække på 2% af depotet i knoglerne, hvorimod en ung hest kan trække 33% ud af knoglerne. Det er derfor vigtigt, at den unge hests foder/fodertilskud indeholder tilstrækkeligt med magnesium, da man ellers risikerer, at den unge hests knogler bliver svage. 

Hesten optager magnesium fra dens tyndtarm eller trækker magnesium ud af dens knogler, og behovet for magnesium afhænger af hestens alder og aktivitet.

Hvad er hestens behov for magnesium?

En hest på 500 kg har behov for ca 7,5 gram magnesium om dagen. Drægtige hopper har selvfølgelig brug for mere i de sidste 3 mdr. af drægtigheden – og behovet er stigende gennem disse måneder.

Hos den diegivende hoppe varierer behovet ud fra mælkeproduktionen og dermed også af føllets alder.

En hest udskiller magnesium dagligt, også selv om den måtte være i underskud i forhold til dens indtag af magnesium.

Equistroem forhandler følgende tilskud med magnesium til de nervøse eller hårdtarbejdende heste:

B-Quiet, som findes både til dagligt tilskud og en pasta til brug ved stævner e.l. Læs mere og købe den her: https://www.equistroem.dk/shop/hest/tilskud-og-adfaerd/b-quiet/

Ovarystab til den urolige og måske hvinske hoppe. Læs mere og købe den her: https://www.equistroem.dk/shop/hest/tilskud-og-adfaerd/ovary-stab/

Alle Equisport vitamin og mineraltilskud har selvfølgelig et balanceret indhold af magnesium ud fra hvilke aldersgrupper eller aktivitetsniveau tilskudene er beregnet. Læs mere og købe den her: https://www.equistroem.dk/produkt-kategori/hest/tilskud-og-adfaerd/

Nævnte produkter

Tilbud
Fra: 92,00 kr. inkl. moms Fra: 46,00 kr. inkl. moms

Hjælp til nervøse og stressede heste. Indholder L-Tryptophan, magnesium og B-vitamin der alle virker beroligende på heste. I organismen er tryptophan afgørende og den sjældneste af aminosyrerne. Den er imidlertid nødvendigt for syntesen af serotonin, som er et lykkehormon, og melatonin, som er et søvnhormon. Talrige undersøgelser har vist, at en stigning i tryptofankoncentrationer resulterer i øget serotoninfrigivelse. Det spiller en afgørende rolle i reguleringen af adfærd, angst, appetit og søvn. B-QUIET er en komplet løsning baseret på L-Tryptophan med dens afslappende virkninger, magnesium og B-vitaminer (især B1) kendt for at bevare nerve- og muskelbalancer. B-QUIET anbefales specielt til ængstelige og / eller nervøse heste under stressende hændelser (transport, konkurrence, miljøskifte, nytårsaften ...). B-QUIET ændrer ikke hestens sportslige evner. Tilskudsfoder til heste.  

Fra: 452,00 kr.

Adfærdsregulering af hopper. OVARY STAB er beregnet til hopper, som viser forskellige vanskeligheder under arbejde. Dette kan f.eks. være irritabilitet, dårlig opførsel, stress eller aggressivitet. Indeholder gurkemeje-ekstrakt, der er kendt for sine beroligende egenskaber samt for at afhjælpe stress, samt magnesium, der er kendt for dets beroligende egenskaber. OVARY STAB er et tilskudsfoder til heste.